Kentlilik bilincini yükseltmeyi amaçlayan Odunpazarı Kent Konseyi başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek güzel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Üç başarılı kadın Belediye Başkanının konuşmacı olarak yer aldığı “Kentlere dokunan kadınlar” panelini düzenledi.
Toplantıda, Selçuk Efes Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı siyasete giriş öykülerinden başlayarak yaptıkları çalışmaları tanıttılar.
Toplantının açış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a vekalet eden kadın Belediye Meclis Üyesi Cahide Tetik’in yapması da güzel bir tesadüf oldu.
Baştan söyleyeyim başkanlar sıcak ve samimi tavırlarıyla toplantıya katılan izleyicilerde çok güzel izler bıraktılar.
Başkanların başarı öykülerini izlerken olumsuz ve keyifsiz ülke gündeminden bir süreliğine de olsa uzaklaşma olanağı bulduk.
İkisi avukat ve diğeri mimar olan başkanları dinlerken en çok da yıllardır savunduğumuz ‘kadın bakış açısının’ siyasete yansıdığını görmekten memnun oldum.
Bu ifadeyi ‘cinsiyetçi bir söylem’ olarak kullanmıyorum.
Evdeki, tarladaki, işteki kadının zorluklarını bilen, empati yapabilen kadın yöneticilerin sorunlara yaklaşma biçimini ve çözüm geliştirmedeki duyarlılığını kastediyorum.
Bu bağlamda;
Çalışan anneler için kreş ihtiyacını önceleyen
Kız çocuklarının okuması için taşımalı sisteme destek veren
Hasta ve yaşlı bakımı için Alzheimer bakım merkezleri kurmayı öngören
Tarım okulu açarak kadın emeğini ve üretimini destekleyen uygulamaları öğrenmek elbette ki çok sevindirici.

Başkanlar göreve seçilmeden önce bulundukları yerde Belediye Meclis Üyesi olarak deneyim kazanmış ve süreç içinde yerel projelerini oluşturmuşlar.
Yerel deneyimin yanı sıra parti içi adaylık yarışından da başarılı çıkarak gelinen noktada seçilmiş başkan sıfatıyla halka hizmet etmenin heyecanı içindeler.
Erkek egemen siyasetin kadınlara ters gelen zorluklarını kararlılıkla aşabilmiş olmalarını takdir etmek gerekli.
Mücadeleci kimlikleri gerçekten de örnek alınmaya değer.
Konuşmalarda vurgulanan diğer önemli bir nokta ise seçim öncesinde ve görev yaparken ‘Kadın dayanışmasından’ güç aldıklarını ifade etmeleriydi. 
Kampanya döneminde kadınlarla birlikte projelerini anlatma olanağını bulduklarını, kadınlara ve çocuklara yönelik projelerde de birlikte çalışmaya devam ettiklerini belirttiler.
Bu kapsamda kadın muhtarlarla çalışmanın önemi ve kadın muhtar sayısının artması ile ilgili dilekler de ortaya konuldu. 

Yaşadıkları kenti tanıyan, projeleri olan, liyakatli kadın Belediye Başkanı sayısının artması önemli.
Hiç kuşku yok ki çevresindeki sorunlara karşı duyarlı, vicdanının sesini dinleyen kadın başkanlar yörelerinde çok başarılı çalışmalara imza atıyor, takdir topluyor.
Ayrıca kayda geçmekte yarar var.
Başkanların Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok Batı ülkesinden önce “Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi” konusundaki öncülüğüne duydukları minnet ifadeleri, salondaki izleyiciler tarafından da alkışlanarak karşılık buldu. 

Kadın Belediye Başkanları dokunuşlarıyla bulundukları yöreyi etkilemeye, yaşamı kolay kılmaya ve kentteki konforu arttırmaya çalışıyorlar.
Ekonomik kriz ve zorlaşan yaşam şartları nedeniyle maddi güçlük içindeki kişilere önlerine çıkarılan tüm engellere karşın ekmek, süt dağıtımı gibi temel gıda desteğini sürdürüyorlar.
Ayrıca kültür, sanat ve çağdaş toplumun gerekleri olan uygulamaları da çeşitlendirmenin çabası içindeler.

Çağdaş değerleri benimseyen, işini ciddiye alan başkanların başarı öykülerini dinlemek güzeldi.
Daha çok sayıda kadının siyasette ve karar mekanizmalarında görev alması ise temel dileğim…