Belediye meclis üye listelerinin teslim edildiği son gün AK Parti ve CHP'de olağanüstü olaylar yaşanmış...
***
AK Parti'de,Odunpazarı ve Tepebaşı listelerinin 3ncü sıralarına MHP'li isimler yazılması konusunda yapılan anlaşmaya rağmen her iki listede de MHP'li isimler 3ncü sıralara yazılmamış.
Böylece MHP'li hiçbir ismin bu iki ilçeden Büyükşehir meclisine gitme şansı kalmamış.
Verilen bu sözün tutulmaması üzerine MHP, AK Parti ile müşterek kullandığı Seçim Koordinasyon Merkezine gitmeme kararı almış.
Dahası...
MHP İl başkan yardımcısı, diğer tüm başkan ve yöneticilere il başkanının talimatı ile AK Parti ile müşterek kullanılan Seçim Kordinasyon Merkezlerinin ayrıldığını, bundan böyle yerel seçim çalışmalarının AK Parti ile birlikte değil MHP çatısı altında yürütüleceğini bildiren duyuruyu yapmış.
Bu duyurunun ardından da MHP'li yöneticilerin tamamı AK Partililer ile müşterek kurdukları internet üzerindeki gruplardan bir bir çıkarak ayrılmış.
***
Öte yandan...
Meclis üye listesinin birinci sırası için söz verildiği belirtilen ve Seçim koordinasyon Merkezinin başına getirilen Osman Yüksel, bırakın birinci sırayı, listelerde yer almamış.
Söylenenlere bakılırsa Osman Yüksel'e “Seni il başkanı yapacağız” sözü verilerek teskin edilmiş.
***
Diğer taraftan...
Görevden alınan eski il başkanı Süleyman Reyhan'ın istediği hiçbir isim meclis üye listelerine alınmamış. Söylenenlere bakılırsa, isimlerin listeye alınmamasını yeni il başkanının engellediği ileri sürüldüğü için, bu durumun da parti içinde Birlik Vakfı ile Erkam Vakfını karşı karşıya getirmiş.
Meclis üye listeleri CHP'de de sıkıntı yaratmış.
Anlatılanlara bakılırsa, listelerde yer alacak isimler konusunda kendisinden fikir alınmamasına sinirlenen Yılmaz Büyükerşen, özellikle Odunpazarı meclis listesinde yer alan bir-iki isme tepki göstererek “Bize hakaret edenlerin o listelerde ne işi var?” diye kıyameti koparmış.
Yine söylenenlere göre istifa etme noktasına gelen Büyükerşen, kendi fikri sorulmadan listelerin seçim kuruluna verilmiş olmasını “İdam mahkumlarına bile son isteği sorulur. Bu yapılan hiç hoş değil” diyerek bir hayli sinirlenmiş.
***
Sonuç olarak...
Listelerin teslim edileceği son gün her iki partide de kıyamet tam anlamıyla kopmuş...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MECLİS LİSTELERİNDE BU İSİMLERE ŞAŞIRDIM!
AK Parti'nin Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclis Üye listelerinde:
-Üçüncü sıralara konulması üzerine mutabakata varılan MHP'lilerin üçüncü sıralara konulmamasına...
-Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Kepez'in Odunpazarı bölgesinden 11nci sırada yer almasına...
-Eskişehir Eski kulüp başkanlarından Mehmet Şimşek'in yine Odunpazarı bölgesinden 14ncü sırada olmasına...
-Liste başı olacağına kesin gözle bakılan eski il başkanı Osman Yüksel'in listelerde yer almamasına...
Eskişehirspor Kulüp başkanı Erkan Koca'nın Tepebaşı bölgesinde 8nci sırayı kabul etmesine...
Odunpazarı eski ilçe başkanı Ali Acar'ın listeye alınmamasına...
***
CHP'nin Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclis Üye listelerinde:
-AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun yeğeni ile evli olan Kerem Toparlar'ın CHP Tepebaşı listesinin 11nci sırada yer almasına...
-Meclis üyesi olmak için emekliye ayrılan Tepebaşı Belediye Başkan yardımcısı Seyit Yıldızhan'ın listede yer almayışına...
-Tepebaşı meclis üyesi iken Odunpazarı bölgesinden aday adayı olan Yaşar Tepekaya'nın listenin ikinci yedeğinde yer bulmasına...
-Odunpazarı listesinde Çağrı Özeçoğlu'nun 3ncü sırada, Erdal Çakıcıer'in26, Halil Bilici'nin 28nci sırada yer bulabilmelerine ŞAŞIRDIM...
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ESOGÜ KAMPÜSÜNDE ULAŞIM IZDIRABI!
Yılmaz Büyükerşen, tramvayı Osmangazi Üniversitesi kampüsü içinden geçirmeyi teklif ettiğinde, dönemin rektörü Erdoğan Fıratlı ile sonrasında göreve gelen Nejat Akgün bu öneriye sıcak bakmadı.
***
Çekinceleri, tramvay hattı döşenmesinin uzun süre alabileceği, kampüs içine şantiyelerin kurulacağı, bunun da kampüs içinde sıkıntı yaratacağı endişesiydi.
***
Bunun yerine kampüs içinde otobüslerle taşıma yapılmasına karar verildi.
Böylece Belediye ve Halk Otobüsleri kampüs içine kadar girerek taşıma yapmaya başladılar ve sorun halledilmiş oldu.
***
Ancak...
Pandemiyle birlikte kampüs içine giren otobüsler kaldırıldı.
Pandemi bittikten sonra da ücretli rink hattı konuldu...
***
Şimdi öğrenciler ve çalışanlar Osmangazi Üniversitesi kapısına kadar tramvay ve otobüslerle geliyor.
Oradan rink hattına ayrıca para ödeyerek, 2 kilometre uzaktaki kampüsün en arkasında bulunan fakültelerine gitmek durumunda kalıyor.
Çünkü her gün bu yolu yürümek mümkün değil.
Üstelik üniversitenin Mühendislik, Eğitim ve Güzel Sanatlar gibi en kalabalık fakülteleri kampüsün bu en uzakta kalan yerleşiminde bulunuyor.
***
Kısacası...
Her gün bu ızdırabı yaşayan neredeyse 15 bin öğrenci ve çalışan, üniversitelerinden bu sorunun bir şekilde çözülmesini bekliyor.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,