Mehmet Şimşek AK Parti meclis üyesiydi.
Meclis üyeliğinden istifa etti, Eskişehirspor kulüp başkanı oldu.
Yönetimde ikinci başkanı yine kendisi gibi AK Parti meclis üyesi olan Erkan Koca idi...
*
Mehmet Şimşek yeterli desteği bulamadığını söyleyerek kongrede aday olmadı.
İkinci başkan Erkan Koca, dönemin AK Parti il Başkanı ve Vali'nin desteğini aldığını söyleyerek aday olup, Eskişehirspor kulüp başkanlığı koltuğuna oturdu.
*
İşte tam bu süreçte “AK Parti il başkanı ve Vali AK Partili eski başkan  Mehmet Şimşek'e vermedikleri hangi desteği AK Partili yeni başkan Erkan Koca'ya verecek ki? AK Parti il başkanı ve Vali madem Erkan Koca'ya her türlü desteği verecek ise eski başkana aynı desteği neden vermemiş ki? ” diye bir soru sormuştuk...
*
Şimdi, o günden bu yana kulüp başkanlığı görevini sürdüren Erkan koca önümüzdeki günlerde yapılacak kongrede muhtemelen aday olmayacak.
Erkan Koca'nın yönetiminde başkan yardımcısı olan Ulaş Entok üç belediye başkanının mutabakatı ve  destek sözü ile Eskişehirspor kulüp başkanı olacak.
*
Gerçekten merak ediyoruz?
Üç belediye başkanı bakalım Erkan Koca'ya hangi gerekçeden dolayı vermedikleri hangi desteği, Koca'nın yardımcılığından kulüp başkanlığı koltuğuna oturacak olan Ulaş Entok'a hangi gerekçeyle ve nasıl verecek?

S İ T E Y E123

HAVA MUHALEFETİ DE OLMASA!
 
Yağmurun yağış şekli arasında Çiftçiler ile bazı AK Partili aktörler arasında ters orantı var.
“Şimdi bu ne demek istiyor?” diye düşünenler için hemen açıklayalım.
Eskişehir'de yağmur mevsim normalleri çerçevesinde yağdığında Çiftçi sevinir bazı AK Partili aktörler üzülür.
Yağmur mevsim normallerinin üzerinde yağdığında ise çiftçi üzülür ama o sözünü ettiğimiz AK Partili aktörler sevinçten göbek atar.
*
Zira...
Eskişehir'de bazı AK Partili aktörler var ki, muhalefet yapabilmek için bütün yıl yağmur ve dolunun gün boyu yağmasını, bir ayda yağacak yağmurun bir günde inmesini kollarlar.
*
Hava muhalefeti de olmasa başka herhangi bir konuda muhalefet yapacak çapı ve profili olmayan bu aktörler, ilk yağmur damlası düşmesiyle birlikte ellerinde hazır ettikleri cep telefonlarıyla su biriken yolları, 5-10 dakikalığına duran tramvayları, yollarda su sıçratan araçların fotoğraflarını çekip çekip, sosyal medya sayfalarından verip veriştirirler.
*
Onlar daha sosyal medyada paylaşana kadar, yağmur biter, sular çekilir, yazdıkları havada kalır ama onlar kendilerinin büyük bir muhalefet yaptıklarını düşünürler.
*
Aslında...
Yıllardır  hava muhalefeti sayesinde muhalefet yapıyor oldukları hiç akıllarına gelmez!
Ne diyelim?
Onların akıllı muhalefeti de bu olsa gerek!
NOT- sözünü ettiğimiz bazı AK Partililer aşırı yağan yağmurun şehir merkezinde oluşturduğu su birikintilerinin üzerinde tepinip, muhalefet yaptığını zannederken, AK Parti il başkanı Gürhan Albayrak’ın gün boyu süren yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan Çiftelerlilerin yanında olması, onların mağduriyetini giderme adına girişimlerde bulunacağını dile getirmesi son derece kıymetli bir hareketti.

Yağmur-8

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR...
 
Vali Hüseyin Aksoy Türk Mutfağı Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlama yerine ya da kapalı bir salonda bir saat sürüp, sonrasında hiçbir şey hatırlanmayacak bir etkinlik yapmak yerine, eşi Hülya Aksoy'u da yanına alarak çıkmış çarşıya...
*
Eskişehir'in en eski ve köklü lezzet markalarının olduğu iş yerlerini tek tek ziyaret ederek hem tebrik etmiş hem de o lezzetlerin tadına bakmış...
*
Alışık olduğumuz bir davranış olmadığı için hoşumuza gitti.
Şehrin asırlık lezzet markalarının iş yerlerinde belki de ilk kez bir vali ağırladığı düşünüldüğünde Hüseyin Aksoy'un böylesi bir hassasiyeti sergilemesi gerçekten çok güzel bir hareket olmuş...

S İ T E Y Evali1 2