Hayvana şiddet her geçen gün artarak devam ediyor ne yazık ki; araçların arkasına bağlanarak sürüklenen, ölümcül yaralar alan köpekler, kurşunlanan köpekler, tecavüz edilip ardından öldürülen kediler..
     Yakın zamanda bu iç yakan haberlere yenileri ilave oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Enes Çağrı K'nin (30), 27 Kasım 2022'de sahipsiz köpeği tutup eli ve dizleriyle bastırıp üstüne çıktığı, boğazını sıktığı köpeğe uzaklaşmasına rağmen ısrarla takip ederek şiddet uygulamaya devam ettiği anlatıldı. Sarıyer'de bir köpeği boğarak öldürmeye çalıştığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından hakkında dava açılan Enes Çağrı K'ye, hükmün açıklanması geriye bırakılmak üzere 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 
     Ve bir başkası; Seferihisar ilçesinde 2,5 yaşındaki pitbull cinsi ‘Şila’ isimli dişi köpek, eve 10 metre mesafedeki yeşil alandaki demir kafes içinde bulunan ahşap kulübesindeyken yanıcı madde dökülerek yakıldı. Olay yargıya taşındı, Seferihisar 2. Asliye Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık Ömer Faruk Baki katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada Baki’nin avukatı, müvekkilinin beraatini talep ederken, müşteki avukatları ise üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Kararını açıklayan hakim, Baki’ye önce Hayvanları Koruma Kanunu’nun çerçevesinde 2 yıl hapis cezası verdi ardından duruşmadaki iyi halini gözeterek ‘iyi hal’ indirimi uygulayıp, hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirdi.
     Ve tüm ülkede vicdan sahibi hemen herkesi infiale sürükleyen bir başka olay; Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, kürekle köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat Bacak  ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. Doğal olarak karar tepki gösterildi, karara tepki için bazı avukatlar adına basın açıklaması yapan avukat İpek Yılmaz da sanıklar hakkında bir cezasızlığın söz konusu olduğunu belirtti.
     Yılmaz, davaya katılma talebinde bulunan baroların ve hayvan hakları savunucusu kuruluşlarının taleplerinin reddedildiğine değinerek, "Şu an yöneticiler, yetkililer, yargı ve biz avukatlar da bu olayın bir kereye mahsus olmadığını biliyor ve yargılama sonucu verilen bu kararı caydırıcı kabul etmiyoruz. Her türlü kanun yoluna başvuracağız." diye konuştu.
     Ve sonuç: Ne yazık ki pek çok kez sokak canlarının, sahipsizlerimizin yaşadığı yaşandı, ölen öldü, öldürenlerin yaptıkları yanlarına kar kaldı.. İsyanımız. adaleti sağlamayan adalet sistemine!